GUATEMALA-STAD - Zeker 21 mensen zijn omgekomen en 35 anderen gewond geraakt door een modderstroom in een bergstadje in Guatemala. Dat heeft de regering in het Midden-Amerikaanse land donderdag bekendgemaakt. Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen.

De modderstroom, in gang gezet door hevige overstromingen, trof woensdagavond het stadje San Antonio Senahu, 350 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Guatemala-Stad. Veel huizen zijn volledig weggespoeld. De Guatemalteekse president Oscar Berger sprak voor de nationale radio van "zorgwekkende" berichten.

Hulp

Het leger is ingezet om de slachtoffers te helpen. Minister van Defensie Carlos Aldana heeft de coördinatie van de hulpverlening op zich genomen. President Berger reisde donderdag naar het rampgebied om de schade te bekijken en hulp te bieden aan de getroffenen.

San Antonio Senahú, een stad met 62.000 inwoners, werd in 2000 ook al getroffen door ernstige overstromingen en aardverschuivingen. Toen kwamen vijftien mensen om het leven.