PITEA - Jacht op kamelen, zebra's en ezels is niet het dagelijks werk van de politie in de Noord-Zweedse stad Pitea. Toch moesten Martin Vidgren en zijn collega van de nachtpatrouille van de politie er echter aan geloven. De radiozender SR meldde dinsdag dat de twee tijdens hun dienst plotseling zes kamelen tegenkwamen.

"Eentje knabbelde wat aan onze antenne en toen paradeerden zij verder", vertelde Vidgren op de radio.

De twee agenten vermoedden dat de dieren waren ontsnapt uit het 'Zirkus Maximus' dat in hun stad de tenten had opgeslagen. Daarom riepen zij de hulp van het circuspersoneel in. Meteen daarna troffen zij nog een zebra en vier doelbewust op een hoofdweg marcherende lama's aan. Deze laatste traden de agenten 'respect afdwingend' tegemoet, waardoor de twee zich gedwongen zagen dekking te zoeken.

Uiteindelijk werden alle uitbrekers gevangen en teruggebracht naar het circus. Circusdirecteur Gus Rosenthal, die vorige week zowel in Stockholm als in de stad Umea al te maken had gehad met een ontsnapte olifant, was niet van zins zich iets aan te trekken van verwijten van de politie. "Wij zijn Fort Knox toch niet?"