ROERMOND - Zo'n vierhonderd belangstellenden hebben zondagmorgen in de Tomaskerk in Roermond de herdenkingsdienst voor zes overleden kinderen bijgewoond. De kinderen kwamen vrijdagochtend om het leven door de brand in hun woning aan de Jupiterstraat.

Onder de aanwezigen waren niet alleen buurtgenoten en klasgenootjes van de kinderen, maar ook wethouders, gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van brandweer, politie en overige hulpverleningsinstanties. Burgemeester H. Kaiser van Roermond ontbrak, hij heeft enkele dagen vakantie genomen om de emoties te verwerken.

In de Tomaskerk, nog geen honderd meter verwijderd van de rampplek, herdachten de aanwezigen de overleden kinderen, die tussen de 4 en 12 jaar oud waren. Op het altaar waren zes foto's van de slachtoffers geplaatst, waarbij kaarsen werden aangestoken en bloemen werden gelegd. "Ingetogen emotioneel", noemde pastoor H. Kreuwels de plechtigheid na afloop.

De grootouders van de kinderen en hun 9-jarige zusje, dat op het moment van de fatale brand elders logeerde, waren in de kerk aanwezig. De 35-jarige moeder ligt, waarschijnlijk met een gebroken rug, in het ziekenhuis, de 34-jarige vader zit in hechtenis op verdenking van brandstichting.

Na afloop van de plechtigheid nodigde de voorlichter van de gemeente Roermond de aanwezige cameraploegen en fotografen uit opnamen in de kerk te maken, maar hij werd door politie en familieleden teruggefloten. "Er is al ellende genoeg gebeurd", zei een van de familieleden. "Heb daar alstublieft respect voor." De media gaven gehoor aan het verzoek.

/NIEUWSRoermond in rouw gedompeld na brand