AMSTERDAM - Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD) wil dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken de politieagenten een loonsverhoging geeft van dertig procent. De agenten mogen er wat haar betreft geen cent op achteruitgaan. Met de uitspraken stuurt ze aan op een confrontatie met haar partijgenoot Remkes. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Hirsi Ali wordt al tweeënhalf jaar door politiemensen omringd en roept Nederlanders op ook begrip te hebben voor de acties van de agenten. Volgens het bedreigde Kamerlid 'pest' Remkes met de aangekondigde bezuinigingen de politie. "Het is een schande dat de politie zo wordt uitgeknepen. De omvang en de ernst van de misdaad nemen alleen maar toe en de politie krijgt steeds meer te maken met geweld", zegt Hirsi Ali in de krant.

De bezuinigingen op de politie zijn volgens Hirsi Ali ook in strijd met de verkiezingsbelofte van de VVD om meer geld te investeren in veiligheid. "Daar is wel geld voor uitgetrokken maar waar is dat gebleven? Naar ambtenaren in hun hoge kantoren? Dat kan echt niet. Het moet naar de politie op straat", aldus het VVD-Kamerlid.