AMSTERDAM - Een flinke hijskraan is maandag omgevallen op het Bijlmerplein naast het metro- en treinstation Bijlmer in Amsterdam. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden, liet een woordvoerder van de politie weten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De kraan, die volgens de politie ongeveer 50 meter hoog was, viel op de bouwplaats direct naast het station. Volledig uitgeschoven kan de kraan een hoogte bereiken van 75 meter.

Rupsbanden

De gigantische kraan stond op rupsbanden in het zand en gleed om nog onduidelijke redenen weg. De kraan werd op dat moment bestuurd door een kraanmachinist die beneden in een cabine zat. Hij kon zonder kleerscheuren naar buiten klimmen. De bouwkraan zelf is wel flink beschadigd. Hulpdiensten hebben het vehikel omhoog getakeld. De kraan was in gebruik door een bouwbedrijf die werkt aan de vernieuwing van het Bijlmer-station.

Volledig uitgeschoven met een lengte van 75 meter is de kraan voor de helft zo hoog als de Rembrandttoren, het hoogste gebouw in Amsterdam. Die 150 meter hoge toren heeft 35 verdiepingen.