ORANJESTAD - Het is nog onbekend of de Amerikaanse Natalee Holloway, die vermist wordt op Aruba, door een van de verdachte in deze zaak om het leven is gebracht. Dat meldde een woordvoerder van de Arubaanse regering zaterdag.

Amerikaanse media meldden eerder dat een van de verdachten een bekentenis had afgelegd, maar volgens een woordvoerder van de regering berust dit op een misverstand.

Amerikaanse media verklaarden dat de verdachte had bekend Holloway te hebben vermoord. Ook zou hij hebben toegezegd de politie naar de plek te brengen waar de scholiere omkwam. Een politiefunctionaris zou dat naar buiten hebben gebracht. Een van de drie aangehouden verdachten is een Nederlander, de zoon van een rechter die al jaren op Aruba werkt.

Verkeerd begrepen

Woordvoerder R. Trappenberg van de Arubaanse premier Oduber stelde echter dat het verhaal niet klopt. De politiefunctionaris die door de media werd aangehaald zou tegenover hem hebben verklaard verkeerd begrepen te zijn door de media.

Volgens Trappenberg is er ook geen link met het verzoek van Oduber van vrijdag om Nederlandse militaire bijstand van zaterdag tot en met dinsdag. Hij denkt niet dat dit verzoek is gedaan met de verwachting dat een van de jongens nu snel de plek zal aanwijzen waar het stoffelijk overschot ligt. Volgens Trappenberg weet ook Oduber niets van een eventuele bekentenis. Wel zei hij dat het niet gebruikelijk is dat een premier daarvan op de hoogte wordt gebracht.

Geen mededelingen

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie wil over de eventuele bekentenis geen mededelingen doen. Ze zegt echter niet uit te sluiten dat later deze dag nog een persconferentie wordt gehouden.