Verdachte moord Fortuyn weigert nog steeds te eten

De Harderwijker is de hongerstaking begonnen uit protest tegen het permanente cameratoezicht in zijn cel in het huis van bewaring in Amsterdam en het feit dat er dag en nacht licht brandt. Het ministerie van Justitie heeft zaterdag bevestigd dat Van der G. niet meer eet.

Volgens zijn advocaten heeft Van der G. donderdag voor het laatst gegeten. ,,Het enige wat hij eet is kauwgom, heeft hij mij gezegd. Hij drinkt wel'', aldus Böohler.

Volgens haar heeft de verdachte van de moord op Fortuyn het gevoel dat het toezicht en de continue verlichting bedoeld zijn om hem mentaal ,,te breken''. Van der G. heeft nog steeds geen verklaring afgelegd.

Minister Korthals (Justitie) heeft er vorige week vrijdag met een noodmaatregel voor gezorgd dat het permanente cameratoezicht gehandhaafd kan blijven. De Raad voor Strafrechtstoepassing had een dag daarvoor beslist dat de camera's weggehaald moesten worden omdat het toezicht niet volgens de wettelijke regels gebeurde.

Eind komende week buigt een commissie van toezicht zich opnieuw over de bezwaren van de advocaten van Van der G. tegen de voortdurende cameraobservatie.

/NIEUWSVan der G. blijft vastzitten

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie