NIJMEGEN - Twaalf feestende studenten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in Lent bij Nijmegen door de galerij van een studentenwoning gezakt. Enkele studenten liepen botbreuken op en andere hadden snij- en schaafwonden. Volgens de politie dansten er zo'n achttien mensen op de galerij, toen die het begaf.

De studentenwoning maakt deel uit van een complex afgedankte units van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Bijna alle studentensteden hebben deze units de laatste jaren van het COA gekocht om de kamernood tijdelijk op te lossen. In Lent bij Nijmegen staan in totaal 54 gebouwtjes van twee verdiepingen, die samen 220 studenten huisvesten.

Geschokt

De stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) is volgens directeur M. Derks geschokt door de gebeurtenis. "Het gaat weliswaar om tweedehands gebouwen, maar die moeten natuurlijk bouwtechnisch wel perfect in orde zijn", zei hij vrijdagmorgen. Constructiedeskundigen en de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Nijmegen zijn vrijdag meteen begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

De SSHN laat de komende dagen het hele complex controleren op bouwtechnische gebreken. Daarna neemt de stichting een besluit over voortzetting van de tijdelijke huisvesting in Lent, aldus Derks. De huidige bewoners krijgen vrijdag de dringende waarschuwing dat zij in elk geval voorlopig niet met veel mensen tegelijk op de galerijen moeten springen of dansen.