AMSTERDAM - Een lege goederentrein is in de nacht van donderdag op vrijdag aan de westkant van station Amsterdam Centraal ontspoord. Drie van de 36 wagons van de kolentrein raakten door nog onbekende oorzaak van de rails. Er vielen geen gewonden.


De trein was op weg van Keulen naar industriegebied Amsterdam Westhaven - Pieter Valk

Volgens een woordvoerder van ProRail vallen de gevolgen van het ongeluk mee. Reizigers tussen Haarlem en Amsterdam moeten rekening houden met dertig minuten vertraging. ProRail verwacht dat het spoor in de loop van vrijdag kan worden vrijgegeven. "We verwachten dat de ontspoorde wagons rond het middaguur weer op de rails zijn gezet", aldus een woordvoerster.

"Afhankelijk van het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing zou het spoor in de loop van de dag weer beschikbaar kunnen zijn. Zoals het er nu uitziet, is er weinig schade aan de infrastructuur." De trein was op weg van Keulen naar industriegebied Amsterdam Westhaven. Eerder deze week ontspoorde een trein met grind, eveneens aan de westkant van het Centraal Station. Het ongeval leidde tot dagenlange stremmingen.