IJMUIDEN - Aan de massale vechtpartij in het IJmuidens strandpaviljoen Zuidpier, waardoor eind vorige maand een 44-jarige man overleed, zijn meerdere gewelddadige incidenten voorafgegaan.

Daarbij zijn verscheidene mensen gewond geraakt. Dat liet de politie donderdag weten. De politie heeft het onderzoek uitgebreid om ook deze incidenten onder de loep te kunnen nemen.

De massale vechtpartij brak zondagavond 29 mei uit tijdens een feest in het strandpaviljoen. De 44-jarige man uit IJmuiden werd met ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar een dag later.

"In eerste instantie richtte het onderzoek van het rechercheteam zich op de dood van het slachtoffer", stelt de politie. "Uit het onderzoek ontstond echter een beeld waaruit kan worden opgemaakt dat er die avond meerdere incidenten zijn geweest, waarbij ook geweld is gebruikt. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. Politie en justitie hebben daarom besloten dat het onderzoek zich niet alleen op de dood van het slachtoffer, maar ook op andere strafbare feiten zal richten, zoals geweldpleging en mishandeling. De bedoeling is dat ook dat uiteindelijk zal leiden tot het aanhouden van verdachten."

Het politieteam dat met het onderzoek is belast, is uitgebreid met tien rechercheurs en bestaat nu uit ruim dertig medewerkers. De politie hield al eerder een 33-jarige man aan die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij.