HOOGEZAND - Tientallen kinderen hebben woensdagmiddag in een zwembad in het Groningse Hoogezand gezien hoe een 35-jarige man uit die plaats probeerde zelfmoord te plegen. Dat heeft de gemeente Hoogezand donderdag gemeld.

Volgens een woordvoerder waren er ongeveer tachtig basisscholieren in het water, toen de man aan de rand van het zwembad probeerde zijn polsen door te snijden. Het personeel haalde de zwemmertjes meteen uit het water.

In de kantine hebben ouders en medewerkers hen opgevangen. Volgens een zegsman van de gemeente waren de kinderen "behoorlijk overstuur".

Telefonische hulplijn

Omdat de politie en het zwembad woensdagavond telefoontjes kregen van verscheidene verontruste ouders, heeft burgemeester Salet een telefonische hulplijn ingesteld. De gemeente heeft inmiddels alle scholen in Hoogezand over het voorval geïnformeerd.

De man ging er na zijn zelfmoordpoging vandoor, maar kon later op de dag door de politie in zijn woning worden aangehouden. Hij laat zich vrijwillig opnemen in een kliniek in Groningen.