UTRECHT - De deken van de Orde van Advocaten in Utrecht, M. Schyns, daagt J. Leijendekker, advocaat van de moeder van het meisje van Nulde, voor de tuchtraad. In het Radio 1 Journaal zei Schyns dat de orde duidelijkheid wil krijgen over de vraag of het toegestaan is een strafdossier aan de pers te geven. De advocaat van de moeder van Rowena gaf haar dossier in mei aan de media.

Schyns zegt dat er nu geen specifieke regels zijn voor het naar buiten brengen van strafdossiers. Leijendekker vond dat er een verkeerd beeld over zijn cliënt was ontstaan en dat haar rol te groot is voorgesteld. Daarom heeft hij besloten het dossier naar buiten te brengen.

Justitie vervolgt de moeder van Rowena en haar vriend voor de moord op het 4-jarig meisje. De verschillende lichaamsdelen van Rowena werden aan het eind van afgelopen zomer op verschillende plaatsen in Nederland gevonden, onder meer op Strand Nulde. Daarom wordt ze ook wel het meisje van Nulde genoemd.

Minister Korthals van Justitie liet vorige maand weten boos te zijn over het uitlekken van het voorlopig strafdossier over de zaak van het meisje van Nulde. Volgens de minister is het niet geoorloofd dat een advocaat in het belang van zijn cliënt delen uit een strafdossier openbaar maakt. Dit kan namelijk het onderzoek van justitie belemmeren en de belangen van anderen schaden.

Vriezer

In het uitgelekte rapport staat dat de 32-jarige vriend van de moeder, M.J., heeft bekend Rowena dusdanig te hebben mishandeld dat zij is overleden. Uit dat dossier blijkt verder dat J. het lichaampje in stukken zaagde en in de vriezer stopte.

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSVader Rochelle Rikkers verzet zich tegen besluit rechtbank Meisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent