AMSTERDAM - Een 2-jarige Nederlandse peuter is deze week op een Spaanse camping overleden aan menigitis, zo schrijft de telegraaf. Het Nederlandse gezin stond op camping Riembau in Platja d'Aro aan de Costa Brava.
camping Riembau

De peuter kreeg afgelopen maandag opeens hoge koorts. De ouders besloten in allerijl naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis te gaan. De artsen konden op dat moment geen ernstige aandoening vinden en stuurde het gezin weer terug naar de camping.

's Nachts ging de toestand van de peuter snel achteruit, waarna de ouders het 2-jarig meisje toch weer naar het ziekenhuis brachten. Daar konden de artsen slechts de dood constateren.

"Uit voorzorg hebben we de ouders, het broertje en een familielid dat bij het gezin logeerde een preventieve antibioticakuur gegeven. De rest van de campinggasten is ingelicht en aangeraden de standaard voorzorgsmaatregelen te nemen," aldus Xavier Burgons, woordvoerder van de gezondheidsdienst in Gerona in de Telegraaf.

Er is nog niet bekend of de besmetting in Nederland of in Spanje is opgelopen. "In het algemeen ligt de incubatietijd van de meningokok tussen minimaal twee en maximaal tien dagen, al is een periode van twee à drie dagen het meest courant. Omdat het gezin pas zaterdag in Platja d'Aro is aangekomen, kan het ook zijn dat het meisje de besmetting al in Nederland heeft opgelopen," zo vertelt Burgons verder.