AMSTERDAM - De politie heeft vrijdag in Amsterdam een 43-jarige man gearresteerd, nadat zij in een aantal panden aan de Osdorperweg onder meer een groot aantal wapens en grote hoeveelheden drugs had aangetroffen. De verdachte gaat volgens de politie veelvuldig om met beroepscriminelen en is in een woning aangehouden. Dat heeft ze dinsdag bekendgemaakt.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van binnengekomen informatie. Agenten vonden tientallen wapens, waaronder een jachtgeweer, een riotgun, handvuurwapens, munitie, nepvuurwapens en geweren, messen, traangasbusjes en stroomstootwapens. Ook werd er een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, XTC en MDMA (grondstof voor XTC) aangetroffen, enkele duizenden euro's, gestolen paspoorten en ontstekingsmechanismen voor explosieven.

Gelet op de hoeveelheid wapens, drugs, geld en andere verboden goederen en de beroepscriminelen waarmee de verdachte omgang heeft, is besloten de Dienst Nationale Recherche van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bij het onderzoek te betrekken. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie doet de woordvoering over de stand van het onderzoek.