LAGE ZWALUWE - Vier vrachtwagens zijn donderdagmiddag om kwart voor drie met elkaar in botsing gekomen op de A16, ter hoogte van Lage Zwaluwe. De A16 is daardoor in de richting Rotterdam enige tijd gestremd geweest. Bij het ongeluk is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt.

Hulpverleningsdiensten moesten twee van de vier vrachtwagens wegslepen. Een chauffeur is met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie hebben de hulpverleners door de grote verkeersdrukte en wegversmallingen veel moeite gehad de plaats van de aanrijding te bereiken. Door verkeer uit de tegenovergestelde richting tijdelijk stil te leggen, konden zij uiteindelijk ter plaatse komen. De aanrijding zorgde voor een file van 12 kilometer tussen Breda en Lage Zwaluwe. Omdat de avondspits uit de andere richting komt, verwacht de politie dat de situatie snel weer normaal zal zijn.

Het is de tweede keer dat de A16 donderdag is gestremd. Een tankauto met vloeibare stikstof belandde donderdagochtend vroeg bij knooppunt Galder in de sloot door een botsing met een bestelbus. De politie sloot de autosnelweg richting Breda enige tijd af.

/NIEUWSA16 nog deels afgesloten na ongeluk met tankauto