ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft in de nacht van zondag op maandag ruim 30 kilo heroïne onderschept op een parkeerplaats bij Venlo. De heroïne was verborgen in een vrachtauto. De 35-jarige Turkse chauffeur is aangehouden op verdenking van import van deze partij heroïne. Dit maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend.

Ruim een week geleden was informatie uit Bulgarije binnengekomen over het drugstransport. Een Turkse vrachtauto bleek onderweg vanuit Duitsland naar Nederland. In de vrachtauto zou heroïne zijn verstopt met bestemming Nederland. Bij een tankstation op de A67 in de buurt van Venlo heeft de Nationale Recherche ingegrepen. Daarbij zijn twee verdachten, onder wie de chauffeur van de vrachtauto en de koerier aangehouden.

De vrachtauto en de ruim 30 kg heroïne zijn in beslag genomen. Een derde verdachte is later door de verkeerspolitie, op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden.

De verdachten zijn de chauffeur uit Turkije en twee mannen van 28 en 33 jaar uit Rotterdam. Zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.