AMSTERDAM - Fans van Herman Brood komen donderdag bijeen bij het Hilton Hotel in Amsterdam. De rockster en kunstenaar sprong precies een jaar geleden van het dak van het hotel en beëindigde daarmee op 54 jarige leeftijd zijn turbulente leven.
Herman Brood

De fans zullen om 13.28 uur, het tijdstip van de sprong, een minuut stilte in acht nemen. Onder de aanwezigen zijn naast de weduwe en kinderen van Herman Brood, ook schrijver/dichter Bart Chabot en kolonel Bosshardt van het Leger des Heils. De familie Brood maakt daarna bekend waar het graf van Herman zich bevindt, zodat de fans het kunnen bezoeken.

Donderdag wordt ook het boek De Sprong gepresenteerd. Het boek is geschreven door Broods vrouw Xandra en zijn zus Beppie. Vorige week verscheen al het boek 'Herman Brood, de schilder'. Het geldt als catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van Brood in het Cobra Museum in Amstelveen.

Tijdens zijn leven kwamen de kunstwerken van Brood geen museum in en ook een nummer een hit haalde hij nooit. Na zijn dood werden beide wensen van Neerlands troeteljunk wel vervuld. Over gebrek aan belangstelling had Brood tijdens zijn leven nooit hoeven klagen, maar het viel allemaal in het niet bij de overweldigende belangstelling na zijn dood.

/NIEUWSHerman Brood pleegt zelfmoord