KOOG AAN DE ZAAN - Bij het bedrijf Tate & Lyle in Koog aan de Zaan zijn vrijdagmiddag mogelijk chemische stoffen ontsnapt uit een afvalcontainer. Dat liet de politie weten. Een nabij het bedrijf gelegen straat, De Lagedijk, is afgesloten voor verkeer. Op de achter het bedrijf gelegen rivier de Zaan geldt een vaarverbod. Om wat voor stoffen het gaat, is nog niet duidelijk.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Er lijkt geen direct gevaar voor de omgeving te zijn. De afzettingen zijn enkel voorzorgsmaatregelen", aldus de politiewoordvoerder. De maatregelen zijn getroffen nadat in een container met afval op het terrein van Tate & Lyle een chemische reactie was ontstaan tussen chemicaliën die zich in het afval bevonden. "Hierbij kwam er rook uit de container", aldus de woordvoerder. De brandweer onderzoekt om wat voor stoffen het gaat en hoe de chemicaliën het beste verwijderd kunnen worden.

Tate & Lyle produceert ingrediënten op basis van voornamelijk maïs, tarwe en suiker. Deze ingrediënten worden verwerkt in diverse toepassingen waaronder voedingsmiddelen, papier, bouwmaterialen en huishoudelijke producten.