GALDER - Een tankauto met vloeibare stikstof is donderdagochtend vroeg door een botsing met een bestelbus op de A16 bij knooppunt Galder in de sloot beland. Drie personen raakten gewond, onder wie de chauffeur van de tankwagen. De politie sloot de A16 richting Breda enige tijd af.

De tankwagen raakte door het ongeluk lek. Het vloeibare gas stroomde rond 08.15 uur nog steeds naar buiten, maar dat vormt volgens de politie geen gevaar voor de omgeving. De stikstofmist die door de lekkage vrijkomt, waait van de snelweg vandaan. Het verkeer heeft er geen last van.

Er is een tweede tankauto naar de plaats van het ongeluk gestuurd om het gas over te pompen. Het duurt volgens de politie nog enkele uren voordat die operatie is afgerond. Tot die tijd blijft op de A16 in de richting van de Belgische grens naar Breda slechts een rijstrook beschikbaar.

Overpompen

De verongelukte tankauto is van een transportbedrijf uit het Brabantse Oirschot. De tweede tankwagen, waar de vloeibare stikstof in wordt overgepompt, is van hetzelfde bedrijf. Deze wagen stond op het moment van het ongeluk zonder lading in Antwerpen en kon snel naar knooppunt Galder om hulp te verlenen.

Direct na het ongeluk, toen de snelweg in de richting Breda volledig werd afgesloten, leidde de Belgische politie het verkeer vanaf de afrit bij de Belgische plaats Meer om via de N146 richting Zundert en de N263 richting Rijsbergen. Rond 06.00 uur ging een rijstrook richting Breda weer open.