AMSTERDAM - SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) wil de rechten op de tv-naam 'Tien' niet verkopen aan Talpa, het bedrijf van John de Mol. Donderdag meldde een Talpa-woordvoerder dat SBS de naam wel zou willen verkopen voor 5 miljoen euro, nadat SBS eerder die dag een rechtszaak over de naamskwestie had gewonnen.

Of SBS de naam inderdaad voor 5 miljoen te koop heeft aangeboden laat een woordvoerder vrijdag in het midden, omdat de gesprekken donderdag vertrouwelijk waren. "Talpa klapte erover uit de school, maar dat gaan wij niet doen. Feit is nu dat de naam niet te koop is."

Volgens de zegsman heeft de advocaat van Talpa vrijdag excuses aangeboden voor het feit dat zijn cliënt de vertrouwelijkheid van het gesprek van donderdag heeft geschonden. Een gesprek dat nota bene op initiatief van het bedrijf van De Mol werd gehouden.

SBS-topman P. Tillieux heeft na alle commotie geen zin meer om met Talpa om tafel te gaan zitten. "De naam Tien is niet te koop. Al zou Talpa 10 miljoen euro bieden, dan nog zeggen we nee. Voor ons is dit een principiële kwestie."