GRAZ - Een 32-jarige vrouw heeft tegenover de Oostenrijkse politie bekend dat ze haar vier kleine kinderen kort na hun geboorte om het leven heeft gebracht. De politie vond deze week twee kinderen in een vriezer in een huis in de zuidelijke stad Graz. Het derde kind werd aangetroffen in een kist met cement. Een vierde lijkje lag buiten in een vuilniszak.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Dat heeft de hoofdinspecteur van politie in Graz, Harald Gutschi, vrijdag gezegd. Hij zei dat de vrouw en haar 38-jarige vriend, die vermoedelijk de vader is, zijn gearresteerd. De kinderen zijn vermoedelijk in de afgelopen drie jaar geboren. De vrouw zei dat ze leed aan "existentiële angst". Ze liet weten dat ze haar zwangerschappen te laat opmerkte. De vrouw besloot de kinderen na hun geboorte om te brengen, omdat ze vreesde dat ze anders haar vriend zou verliezen.

Ze heeft verklaard dat ze in shock verkeerde en niet meer weet of ze de kinderen heeft verdronken, verstikt of geslagen. "We geloven dat dat één keer kan zijn gebeurd, maar vier keer is hoogst onwaarschijnlijk", aldus een politiewoordvoerder.

Haar partner verklaarde tegenover de politie dat hij niet op de hoogte was geweest van de zwangerschappen van zijn vriendin. Hij ontkende dat hij betrokken was bij het doden van de kinderen.