LOS ANGELES - Een 40-jarige man uit Californië gaat mogelijk levenslang de gevangenis in voor de moord op zijn eigen hond. James Abernathy onthoofde in januari zijn Duitse herder Marie om indruk te maken op zijn nieuwe vriendin, zo meldden de Amerikaanse media woensdag.

Abernathy kan nu levenslang krijgen omdat hij al twee keer eerder veroordeeld is voor zware mishandeling. De Californische 'drie-overtredingen-wet' schrijft levenslang voor bij herhaalde misdrijven.

De aanklagers beschuldigen Abernathy van dierenmishandeling. Hij hamerde een houten stok door de borstkas van de hond en gebruikte zijn collectie messen en zwaarden om het dier uiteindelijk te onthoofden.

De vader van de verdachte zei dinsdag in de rechtszaal dat zijn zoon veel van zijn hond hield. Door de Duitse herder te doden wilde hij zijn nieuwe vriendin tonen hoeveel hij van haar houdt. "Als ze hem voor 25 jaar tot levenslang in de gevangenis willen stoppen om te voorkomen dat hij een onschuldig iemand iets aandoet, vind ik dat OK", aldus Abernathy senior.