LONDEN - Drie kinderen van 11 en 12 jaar zijn in het noorden van Engeland gearresteerd omdat ze zouden hebben geprobeerd een 5-jarige jongen op te hangen. Het jongetje, Anthony Brown, werd dinsdag door de oudere kinderen meegenomen uit de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Dewsbury. In een nabijgelegen bos probeerden de tieners het jongetje op te hangen.

De jongen werd dinsdag aan het eind van de middag gevonden toen hij verdwaasd ronddwaalde in de buurt van zijn huis. Volgens de politie in West Yorkshire heeft Anthony Brown ernstige verwondingen opgelopen, waaronder mogelijke sporen van ophanging.

De politie hield in eerste instantie vijf jongeren aan wegens poging tot moord, maar liet later twee jongens vrij. Twee meisjes en een andere jongen worden nog altijd verhoord.

James Bulger

De Britse media staan donderdag bol van de zaak, die herinnering oproept aan de moord op James Bulger. De 2-jarige peuter werd in 1993 meegelokt uit een winkelcentrum in Manchester en doodgeslagen door twee 10-jarige jongens.