UTRECHT - De A12 richting Utrecht is donderdagochtend tussen Veenendaal en Maarsbergen urenlang afgesloten geweest na een ongeval met een vrachtauto. De Roemeense combinatie, geladen met frikadellen, knalde rond kwart over drie donderdagochtend op een wegafzetting. Drie mensen raakten gewond, aldus een woordvoerder van de politie Utrecht.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Bergers waren de hele ochtendspits bezig met het wegtakelen van de verongelukte vrachtwagen - D. Witjes
Ter hoogte van het ongeval was een van de twee rijbanen afgezet in verband met maaiwerk. Door nog onbekende oorzaak reed de vrachtwagen tegen de afzetting waarna de combinatie schaarde en de weg geblokkeerd raakte.

Bergers waren gedurende de hele ochtendspits bezig met het wegtakelen van de verongelukte combinatie. De weg werd rond negen uur vrijgegeven.

Beetje chaos

Rond half negen had de stremming van de doorgaans drukbereden A12 een "beetje chaos" veroorzaakt op de wegen rond Arnhem en richting Utrecht, aldus een woordvoerder van de ANWB. "In combinatie met het natte weer veroorzaakt dit een langere ochtendspits," zei hij. Het verkeer werd omgeleid, onder andere via de A30 en de A1.

De gewonden zijn de chauffeur van de vrachtwagen, zijn bijrijder en een medewerker van Rijkswaterstaat. Ze verkeren niet in levensgevaar, aldus de politie.