ISLAMABAD - In de Afghaanse stad Jalalabad heeft zich vrijdag een grote explosie voorgedaan. Er zijn ongeveer tachtig gewonden en tientallen doden gevallen. Twintig stoffelijke overschotten zijn al onder het puin vandaan gehaald. Het dodental zou kunnen oplopen tot vijftig. Het is onduidelijk of het ging om een bomaanslag.
explosie

De ontploffing deed zich voor op het kantoor van een hulpverleningsorganisatie. Het gaat om een bureau dat zich bezighoudt met de wederopbouw van het land en dan vooral met de wegenbouw. Deze organisatie bestaat sinds medio jaren '80. Er zouden alleen Afghanen werken.

'Geen aanslag'

Plaatsvervangend gouverneur Mohammad Asif Qazizada van de provincie Nangarhar, waarvan Jalalabad deel uitmaakt, zei tegen het Afghaanse persbureau AIP dat de explosie niet het gevolg was van een aanslag. De militaire commandant van Jalalabad zei echter dat hij ervan overtuigd is dat terroristen de explosie hebben veroorzaakt.

Vijf medewerkers van de hulporghanmisatie zijn opgepakt, omdat zij zich op het moment van de explosie niet in het kantoor bevonden. Jalalabad ligt in het oosten van Afghanistan.