DORDRECHT - Rochelle Rikkers moet in een psychiatrisch ziekenhuis worden geplaatst. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht woensdag bepaald.

Het meisje is volgens deskundigen zo in de war van de dood van haar zusje Rowena Rikkers, ook wel 'het meisje van Nulde' genoemd, dat opname gewenst is.

De 4-jarige Rowena Rikkers werd vorig jaar vermoord. Haar lichaamsdelen werden teruggevonden op strand Nulde en in Hoek van Holland. De Spaanse politie pakte de moeder van het meisje en haar vriend eind vorig jaar op verzoek van Nederland op. Justitie verdenkt het tweetal van het doden van het meisje.

Pleeggezin

Het zusje van Rowena, de 4-jarige Rochelle, werd vervolgens op last van de rechtbank bij een pleeggezin geplaatst. Deskundigen vinden het echter beter dat het meisje naar een psychiatrisch ziekenhuis wordt gebracht. De biologische vader M. Huisman is daar op tegen. Hij probeerde een ziekenhuisopname tevergeefs te voorkomen. Zo betichtte hij vorige week de rechter die de zaak behandelde van partijdigheid. Huisman wilde daarmee bewerkstelligen dat de bewuste magistraat van de zaak zou worden gehaald, zou worden gewraakt zoals dat in de rechtspraak heet.

Partijdigheid

De wrakingskamer van de rechtbank in Dordrecht oordeelde woensdagochtend dat de bewuste rechter gewoon kan blijven zitten en dat van partijdigheid geen sprake is.

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSVader Rochelle Rikkers verzet zich tegen besluit rechtbank Meisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent