IJMUIDEN - Een 44-jarige man die zondagavond zwaargewond raakte door een vechtpartij in een strandpaviljoen in IJmuiden, is maandag overleden. Volgens een woordvoerder van de politie waren bij de ruzie tientallen bezoekers betrokken, maar is in verband daarmee nog niemand aangehouden.

De politie kreeg zondagavond omstreeks 23.45 uur melding van de massale vechtpartij. Toen agenten bij het strandpaviljoen arriveerden, was het handgemeen gesust. In het paviljoen waren nog ongeveer honderd bezoekers, onder wie twee gewonde mannen.

Ziekenhuis

De 44-jarige man en eigenaar van bar/dancing de Bascule uit IJmuiden werd met ernstig hersenletsel en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar in de loop van maandag overleden. Sectie moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. Een 41-jarige IJmuidenaar raakte minder zwaar gewond, maar moest ook in het ziekenhuis worden behandeld.

Bedreiging

In het strandpaviljoen werd een agent ernstig bedreigd door een 42-jarige inwoner van IJmuiden. Deze man werd direct gearresteerd. De politie is nog op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij.