LONDEN - Treinrover Ronnie Biggs (72) trouwt woensdag in de gevangenis met de 54-jarige Raimunda Rothen, de moeder van zijn zoon Michael. Dat heeft de familie van de 72-jarige Biggs bekendgemaakt, meldde de BBC dinsdagavond. Biggs, die ernstige gezondheidsproblemen heeft, moet nog 28 jaar uitzitten.

Biggs verblijft in de ziekenboeg van de zwaar beveiligde Bellmarsh-gevangenis in het zuidoosten van Londen. Hij is gedeeltelijk verlamd na een aantal hersenbloedingen. Volgens de woordvoerder van zijn familie heeft Raimunda Rothen, die in Zwitserland woont, pas na vier aanzoeken 'ja' gezegd.

Bij de huwelijkssluiting zijn Biggs' 27-jarige zoon Michael, diens vriendin Veronica en hun twee jaar oude dochtertje aanwezig, evenals een klein aantal vrienden. Michael Biggs woont in Brazilië, het land waar zijn vader na zijn ontsnapping uit de Wandsworth-gevangenis in 1965 naar toe vluchtte. Hij heeft de Braziliaanse nationaliteit. Mogelijk komt hij voor een Brits paspoort in aanmerking als zijn ouders getrouwd zijn.

Biggs sr. werd wereldberoemd door de spectaculaire beroving van een posttrein in 1963. Hierbij werden miljoenen buitgemaakt. Biggs werd later opgepakt en veroordeeld tot dertig jaar cel. Na vijftien maanden wist hij te ontsnappen. In mei vorig jaar keerde hij terug naar Groot-Brittannië, na een verblijf van meer dan dertig jaar in Brazilië. Hij besloot onder meer wegens zijn slechte gezondheid terug te gaan. Bij aankomst werd hij direct opgepakt en overgebracht naar de gevangenis, waar hij de rest van zijn straf moet uitzitten.