Een deel van de bewoners van seniorencomplex Wittebrug in Poeldijk in de gemeente Westland kan zondag weer terug naar huis. Ze werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd na een brand in het appartementencomplex.

Een andere deel van de geëvacueerde bewoners wordt opgevangen in verzorgingshuis De Terwebloem of bij familie en vrienden. Dat heeft de gemeente Westland gemeld.

De brand werd rond 1.45 uur ontdekt. Het vuur ontstond in een berging op de begane grond waar een scootmobiel door nog onbekende oorzaak vlam vatte. De brand ging gepaard met veel rook, die zich onder meer via het trappenhuis en de liftschacht wist te verspreiden door het pand.

De brand was snel geblust. Volgens de brandweer zijn er door een dikke laag roet veertig woningen tijdelijk niet bewoonbaar. De gemeente zegt dat er in totaal twintig bewoners zijn geëvacueerd.

Vier bewoners hadden rook ingeademd. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!