DORDRECHT - De vader van Rochelle Rikkers heeft de voorzitter van de rechtbank in Dordrecht gewraakt. De rechter tegen wie deze actie is gericht, buigt zich momenteel met andere rechters over de eis van vader M. Huisman om zijn dochter niet te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Rochelle is het zusje van de 4-jarige Rowena Rikkers. Lichaamsdelen van Rowena werden in augustus vorig jaar op strand Nulde bij het Veluwemeer en in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland gevonden.

De moeder van Rochelle zit samen met haar vriend vast op verdenking van de moord op haar dochter. Vader huisman heeft geen voogdij over Rochelle.

Een procespartij kan een rechter wraken als zij denkt dat deze magistraat partijdig is. Doel is de betrokken rechter in de zaak te laten vervangen door een ander. Een zogenoemde wrakingskamers met andere rechters buigt zich over een dergelijk verzoek. Het wrakingsverzoek van Huisman wordt dinsdagmorgen behandeld. Woensdag volgt de uitspraak.

/NIEUWSWanda Rikkers bevalt van dochter in gevangenisRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldRochelle getuige van moord op RowenaPsycholoog vertelt Rochelle over moord op zusjeRochelle Rikkers naar pleeggezin

/NIEUWSMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRomp en hoofd van meisje horen bij elkaarStiefvader Rowena was agent