ROTTERDAM - In totaal acht personen die betrokken waren bij rellen na de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Dat maakte de woordvoerster van de politie in Rotterdam woensdag bekend.

De vier nieuwe verdachten gaven zich aan nadat maandag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht foto's waren getoond van personen die volgens de politie betrokken waren bij de ongeregeldheden.

Deze en andere foto's zijn ook te zien op de website van de politie, www.politie-rotterdam-rijnmond.nl. De site was woensdagmiddag al 120.000 keer bezocht.

Procedure

Mensen die zich hebben gemeld, willen vooral dat hun foto van internet wordt gehaald, aldus de politie die tevens signaleert dat er veel telefoontjes binnenkomen met vragen over de procedure als iemand is herkend. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwamen er via internet 110 tips binnen via e-mail.

Elektronische dossiers

Na de voetbalklassieker raakte de politie op 17 april slaags met grote groepen Feyenoord-supporters. 43 personen werden direct aangehouden. De politie zegt na bestudering van vijftig uur beeldmateriaal inmiddels ongeveer 250 elektronische dossiers te hebben van relschoppers.

Andere foto's

Het is de bedoeling dat van degenen die niet bekend zijn bij de opsporingsdiensten foto's worden geplaatst op de internetsite van de politie. De komende tijd zijn daarom regelmatig andere foto's te zien op de site. Wie wil voorkomen dat anderen zien dat hij wordt gezocht, moet zich maar melden, vindt korpschef A. Meijboom. Zodra de identiteit van de verdachte bekend is, wordt de foto van de site gehaald.