ROTTERDAM - Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht maandagavond, hebben dinsdagochtend twee verdachten zich bij de politie gemeld. Het tv-programma vertoonde foto's van mensen die betrokken waren bij ongeregeldheden rond de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax van 17 april.

Al voor de uitzending gaven twee verdachten zichzelf aan. Ze deden dat nadat hun foto in een krant had gestaan bij de aankondiging van Opsporing Verzocht.

Site regelmatig overbelast

Dinsdagmiddag was het aantal telefonische tips gestegen van zeventig tot 105 terwijl er via internet 86 tips binnenkwamen. Foto's van voor de politie onbekende deelnemers aan de ongeregeldheden verschijnen de komende tijd op de internetsite www.politie-rotterdam-rijnmond.nl. De website was dinsdagochtend al 50.000 keer bezocht. Door de grote belangstelling is de site regelmatig overbelast, aldus de politie.

Rond de voetbalwedstrijd van 17 april raakte de politie slaags met grote groepen Feyenoord-hooligans. De politie hield 43 personen direct aan, later volgden nog ruim twintig aanhoudingen. Met hulp van opnames van de politie-videoteams zijn inmiddels 250 elektronische dossiers samengesteld van relschoppers.