Koningin Máxima heeft op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje uitgereikt. De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven van jonge en sociale ondernemers.

De Appeltjes van Oranje zijn dit jaar voor de YETS Foundation uit Vlaardingen, Buddy to Buddy uit Zutphen en Excel Arts Academy uit Curaçao. 

YETS Foundation zet basketbal in als instrument om jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Buddy to Buddy koppelt (ex-)vluchtelingen en Nederlanders aan elkaar als maatjes. Bij Excel Arts Academy wordt met dans het beste uit kinderen gehaald.

Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit
50
Video
Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit aan sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Het is de zestiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. De winnaars krijgen een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje dat is ontworpen door prinses Beatrix.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de koning de prijzen uit, koningin Máxima doet dat alle andere jaren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!