ENSCHEDE - Het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede begint in Duitsland een wervingscampagne voor nieuwe verpleegkundigen. Het Twentse ziekenhuis kampt met een personeelstekort en hoopt binnen afzienbare tijd dertig vacatures te vervullen met vakmensen uit het buurland. Het gaat met name om personeel voor de afdelingen neurologie, de longafdeling en assistenten voor de operatiekamers.

Het MST ondertekende maandag een samenwerkingsovereenkomst met de Brinkhofgruppe Europe Jobservice. Deze instantie zorgt voor de personeelswerving en een cursus Nederlands. De nieuwe Duitse collega's kunnen gewoon in hun eigen land blijven wonen.

Wel heeft het MST een speciaal programma opgezet om de nieuwe werknemers zo goed mogelijk te verwelkomen. De eerste verpleegkundigen gaan naar verwachting over vijf maanden aan het werk.

Door personeelsgebrek heeft het MST eind vorig jaar twee operatiekamers moeten sluiten. "Het gaat om ongeveer 15 procent van de totale capaciteit", zegt voorzitter H. Bijker van de Raad van Bestuur van het MST.

Het ziekenhuis krijgt binnenkort ook een hartcentrum, dat in 2004 in gebruik wordt genomen. "We hebben daar ongeveer 450 werknemers voor nodig. Ook bij het vervullen van deze vacatures zullen we de blik op Duitsland richten."