RIJSWIJK - Vliegmaatschappij KLM heeft 237 passagiers gewaarschuwd in verband met een mogelijke besmetting van cholera. Op de vlucht van New Delhi (India) naar Amsterdam van zondag was een jongetje dat de symptomen van de ziekte had. Hij werd met zijn familie na overleg met de GGD naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam overgebracht, zo maakte een woordvoerder van de KLM maandag bekend.

"De GGD heeft ons verzekerd dat de kans op besmetting bij de andere passagiers zeer minimaal is, maar wij nemen het zekere voor het onzekere", aldus de KLM-voorlichter. Alle passagiers en de twaalf bemanningsleden zijn gewaarschuwd om bij een huisarts langs te gaan om zeker te weten of ze wel of niet besmet zijn met cholera.

Individueel geval

Een groot deel van de reizigers is na aankomst in Amsterdam doorgereisd met partnermaatschappij NorthWest naar bestemmingen in de Verenigde Staten. Die maatschappij heeft dan ook dezelfde maatregelen getroffen als de Nederlandse vlieger. De KLM ziet verder geen aanleiding om vluchten uit India extra te controleren. "Dit is een incidenteel en een individueel geval", verzekert de woordvoerder.