AMSTERDAM - De mysterieuze 'pianoman' die in Groot-Brittannië is aangetroffen, is niet de 31-jarige pianoleraar Marcel Herder uit Amsterdam. Dat liet de Amsterdamse politie vrijdag weten in reactie op een aanzwellende geruchtenstroom dat de 'pianoman' mogelijk uit de hoofdstad afkomstig is en daar werd vermist.

Een aantal mensen uit Krommenie dacht de pianoman te herkennen aan de hand van de foto die door de Britse politie wereldwijd is verspreid. Zij dachten dat het om Herder ging, een vroegere inwoner van Krommenie en nu wonend in Amsterdam.

"We hebben deze man gesproken en hij heeft zich gelegitimeerd", aldus een woordvoerder van de politie. "Hij vindt alle aandacht helemaal niet prettig en heeft daar ook niet gevraagd." Hij werd ook niet vermist.

Mysterie

De pianoman werd in april op een strand in Kent aangetroffen. De man was verward en droeg een drijfnat pak met stropdas. Hij praat niet, maar speelt fantastisch piano. De politie en maatschappelijk werkers zijn een grote speurtocht begonnen om het mysterie te ontrafelen. Ook is contact opgenomen met orkesten in heel Europa. De man had niets bij zich waaruit zijn identiteit of zijn land van herkomst zou kunnen worden afgeleid.