UTRECHT - Koningin Beatrix brengt vrijdag een bezoek aan de provincie Utrecht in het kader van haar jubileumtour. De majesteit begint haar bezoek in IJsselstein rond één uur. Later op de dag gaat zij naar Utrecht en Woerden. Utrecht is de tweede provincie die de koningin aandoet vanwege haar 25-jarig ambtsjubileum. Zij bezoekt daarvoor dit jaar alle provincies en de Nederlandse Antillen.

In IJsselstein zal de koningin vrijdag met het College van Gedeputeerde Staten praten over de ontwikkeling van de provincie Utrecht in de afgelopen 25 jaar. En in de stad Utrecht loopt zij over de grootste glazen vloer van Europa.

Woerden

Als laatste stad bezoekt de koningin Woerden, waar zij een modeshow van VMBO-, HAVO- en VWO-leerlingen bijwoont. De leerlingen tonen kleding met het thema 'Ensceneer je eigen kroning'.

Koningin Beatrix begon haar tour 12 mei in Groningen. Deze maand bezoekt zij ook de provincie Limburg. In juni gaat de koningin naar Gelderland, Zeeland en Overijssel. Eind juli is de vorstin in Curaçao en begin augustus in Friesland.

Na een korte onderbreking is de koningin eind september in Flevoland en in oktober bezoekt ze Drenthe en Noord-Brabant. De majesteit sluit haar tour in november af in Noord- en Zuid-Holland.