ROTTERDAM - De noodbrug bovenop het Rotteviaduct op de A20 tussen knooppunt Terbregseplein en Kleinpolderplein in de richting van Hoek van Holland, wordt komend weekeinde verplaatst. Dit maakte Rijkswaterstaat woensdag bekend.

Van vrijdag 20 mei 22.00 uur tot zaterdag 21 mei 12.00 uur wordt de brug afgebroken. Van zaterdag 21 mei 22.00 uur tot zondag 22 mei 12.00 uur wordt de brug weer opgebouwd op de A20 richting Gouda/Utrecht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files tijdens de werkzaamheden.

Nieuwe methode

De noodbrug verrees eind april boven het Rotteviaduct. Drie maanden lang wordt aan dat viaduct gewerkt. Rijkswaterstaat zette de nieuwe methode in, om omleidingen en wegversmallingen te vermijden. Weggebruikers kunnen dankzij de 200 meter lange brug gewoon over de werkzaamheden op het viaduct heen rijden.

Precisiewerk

Toen de noodbrug eind april voor het eerst werd opgebouwd, leidde dat tot vertragingen en lange files. Dat kwam volgens Rijkswaterstaat omdat het opbouwen van de brug een precisiewerkje is en nog niemand er ervaring mee had.