HEERLEN - De dode vrouw die op 6 mei door een wandelaar in natuurgebied Prikkenis bij Heerlen werd gevonden, blijkt een drugsverslaafde prostituee te zijn die al sinds 11 juli 2003 werd vermist. Toen de vrouw uit Brunssum verdween, was ze 20 jaar oud. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen, meldde de politie woensdag.

Donderdag houdt de politie in het gebied waar de vrouw is aangetroffen, een zoekactie naar onder meer sporen van het misdrijf en ontbrekende Het gebied wordt dan afgesloten.

Vorig jaar nog zocht de politie tevergeefs naar de jonge vrouw. Het speciaal te hulp gevraagde Disaster Victim Identificationteam (DVI) van de Belgische Federale Politie zocht toen ook in het moerasgebied bij de Rode Beek. Veertien duikers gingen de moerassen helemaal af. Bovendien doorzochten agenten met honden twee plaatsen in de Brunssummerheide.

In die tijd werd ook een 43-jarige man uit Brunssum opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de prostituee. Hij werd evenwel vrijgelaten omdat justitie te weinig hard kon maken.