Zes vrouwen hebben een 53-jarige tantramasseur uit Rhenen ervan beschuldigd dat hij ongewenste seksuele handelingen heeft verricht tijdens behandelsessies. Dat zou zijn gebeurd tussen 2013 en 2017. 

De verdachte, Nico D., ontkent dat hij de vrouwen zou hebben misbruikt. Dat bleek dinsdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Utrecht.

Het onderzoek naar de beschuldigingen is nog niet klaar. Op verzoek van de verdediging zullen alle aangeefsters nog door de onderzoeksrechter worden gehoord. Daarnaast zal de politie drie getuigen horen over de wijze waarop aangifte werd gedaan. Volgens de raadsvrouw van D. is onder meer sprake van onderlinge afstemming.

D. mag van de rechtbank voorlopig zijn beroep niet uitoefenen. Ook staat de rechter niet toe dat de verdachte voor langere periode naar het buitenland gaat. Hij mag op vakantie, maar het opgelegde toezicht door de reclassering moet blijven.

Tantramassage is een fysieke en intieme massage die vanuit een spirituele gedachte is gericht op bewustzijn van de ziel en seksuele energie.

De rechtszaak dient op 22 november.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!