AMSTERDAM - De 'Foto van het jaar'-verkiezing van NU.nl is gewonnen door Maurice Amoureus. Een jury van fotografen en NU.nl-lezers wees uit vijftig nieuwsfoto’s Amoureus unaniem als winnaar aan. De maker van de 'Foto van het Jaar' ontvangt de spiegelreflexcamera Olympus E-1.

De winnende foto is een uitslaande brand van een afvalverwerkingsbedrijf uit Alkmaar. Op de voorgrond proberen twee brandweerlieden de uitslaande brand te blussen.


De winnende foto: Maurice Amoureus - Brand bij afvalverwerkingsbedrijf GP Groot in Alkmaar

Sinds juni 2003 kunnen lezers van NU.nl nieuwsfoto's insturen naar 'Foto van de maand'. Elke dag kiest de redactie van NU.nl nieuwswaardige foto's uit en publiceert deze op de site. Tevens worden de ingezonden foto’s direct naar de professionele fotoredactie van het ANP verstuurd. Zodra het ANP een foto gebruikt, ontvangt de fotograaf een vergoeding van zestig euro.


Tweede: Tom Jacobs - Grote brand in Schalkwijk


Derde: Heidi Mulder - Transport Boeing 747 van Harderwijk naar vliegveld Lelystad

Onlangs plaatste de redactie van NU.nl de beste vijftig nieuwsfoto's in een virtuele tentoonstelling. Een jury van honderd mensen bepaalde welke van deze vijftig foto's verkozen zou worden tot 'Foto van het Jaar'. De jury bestond uit vijftig genomineerde fotografen en een zorgvuldig geselecteerde groep van vijftig NU.nl-lezers.