CAIRO - De man die donderdag op de luchthaven van Los Angeles twee mensen doodde, had ruzie over geld met de Israëlische luchtvaartmaatschappij El-Al. Dat heeft een neef van de man, Emad al-Omda, in Caïro gezegd.

De man verweet El-Al dat het bedrijf hem nog geld was verschuldigd. El-Al huurde twee auto's van hem. "Wij zijn er zeker van dat hij geen enkele band had met extremistische organisaties. Het was een vrome moslim, maar hij was in het geheel niet extremistisch, Het bewijs daarvan is dat hij wilde werken met de Israëlische onderneming El-Al", aldus de neef.

De pleger van de aanslag was in Egypte geboren en kwam in 1992 naar de Verenigde Staten. Volgens Al-Omda streefde hij een beter leven na en hoopte hij met hulp van zijn als fysiotherapeut in de Verenigde Staten werkende oom de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij sprak zondag tegen dat ze de dader kent. "Wij hebben nooit iets met die man te maken gehad", zei een medewerker van het bedrijf.

De man, die twee vuurwapens, een mes en extra patronen bij zich had, doodde bij de balie van El-Al op het vliegveld een 20-jarige medewerkster van het Israëlische bedrijf en een 46-jarige inwoner van Los Angeles, die vrienden kwam uitzwaaien. Een beveiligingsbeambte schoot hem daarop dood.

/NIEUWSDoden door schietpartij op vliegveld Los Angeles (video)