MAASTRICHT - Een wolkbreuk heeft vrijdagavond tot overlast geleid in het zuidoosten van Limburg. Bij de brandweer kwamen vanaf 18.00 uur 130 meldingen binnen van ondergelopen kelders en woningen.

Het hevige noodweer richtte volgens politie en brandweer erg veel schade aan in Voerendaal, Heerlen, Nuth, Hoensbroek en Brunssum. Overal kwamen putdeksels omhoog en liepen straten en kelders onder.

A79 onder water

Rijkswaterstaat heeft de autosnelweg A79 tussen Klimmen en Voerendaal vrijdagavond een paar uur afgesloten. Op de rijbaan lag een plas water van zo'n 40 centimeter diep. Op deze plaats ligt de weg over een lengte van 150 meter in een dal. De brandweer heeft de weg droog gepompt.

Woningen ontzet

Zowel op de A79 als op de Kennedybrug in Maastricht deden zich als gevolg van de hevige regenval aanrijdingen voor. In Voerendaal kwamen woningen en winkels blank te staan, en raakten enkele woningen ontzet. In Hoensbroek kwam een weg onder de modder te staan, nadat de deklaag van een voetbalveld de weg op was geschoven.

Water stroomt woonhuizen binnen

In dezelfde plaats werd zwembad Otterveurt ontruimd wegens een grote waterstroom, die door en over het zwembad spoelde. Bij de politie regent het klachten over te hard rijdende auto's op ondergelopen wegen. Hierdoor stroomt het water woonhuizen binnen.