De Kustwacht heeft vanaf zondagavond tot 2.00 uur op de Noordzee ten westen van Texel tevergeefs gezocht naar een vermist bemanningslid van een koopvaardijschip. 

Gevreesd wordt dat de man niet meer in leven is. De Kustwacht staakte de zoekactie toen werd geconcludeerd dat de man niet meer in leven kon zijn.

De overige bemanning van het schip deed zondagavond rond 19.30 uur melding van de vermissing, omdat de betrokken persoon al een aantal uur niet meer was gezien. Het bemanningslid was rond 15.00 uur voor het laatst gezien en werd na een zoekactie aan boord niet gevonden.

Het vrachtschip is gedraaid en heeft een stuk van de route teruggevaren, maar dit leverde niets op. De man droeg een blauwe overall en een witte helm.

Andere schepen was gevraagd goed op te letten, maar dit leverde niets op. De KNRM zocht met drie reddingsboten. Ook werd er een helikopter ingezet.

Over de identiteit van het slachtoffer of het bedrijf waar hij voor werkte, is nog niets bekendgemaakt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!