LONDEN - Alle merkjes uit de kleding van de mysterieuze 'pianoman', wiens identiteit een raadsel is, waren verwijderd toen hij begin april in Kent werd aangetroffen. Dat meldde de Daily Telegraph dinsdag. De man was verward en droeg een drijfnat pak met stropdas. Niemand weet wie hij is. Hij praat niet, maar speelt fantastisch piano. Een enorme speurtocht is begonnen.

De autoriteiten hebben geen idee waarom alle merkjes uit de kleren van de man waren verwijderd. De geheimzinnige man (eind 20, begin 30 jaar) wordt nu al enkele weken verzorgd in een kliniek. Tot dinsdag zijn 160 tips binnengekomen over de mogelijke identiteit. Eentje, die naar Sussex leidt, lijkt veelbelovend, maar het is niet eens zeker of de man een Brit is.

Tolken (ook uit Oost-Europa) komen er niet uit. Hij spreekt niet, wil niets schrijven, maar leeft op als hij piano kan spelen. Ook tekent hij piano's, en zelfs het binnenwerk tot in detail. Michael Camp, een van zijn hulpverleners: "Ik heb in twintig jaar nog nooit iemand meegemaakt die zo getraumatiseerd is." Camp noemt de man zeer gespannen, behalve wanneer hij piano speelt.

De politie en maatschappelijk werkers zijn een enorme zoektocht begonnen om het mysterie te ontrafelen. Er is contact opgenomen met orkesten in heel Europa. De bevolking is te hulp geroepen. Sommigen dachten dat het om de Zweedse pianist Martin Stufalt (26) ging, maar die belde maandag uit Zweden om te zeggen: "Ik ben het niet."