KABUL - Een criminele bende heeft de ontvoering van de Italiaanse hulpverleenster Clementine Cantoni in Afghanistan opgeëist. In ruil voor de vrijlating van de 32-jarige vrouw eist de bende de vrijlating van haar leider en andere bendeleden uit de gevangenis. Dat heeft de Afghaanse politie dinsdag bekendgemaakt.

Cantoni werd ontvoerd toen zij maandagavond in een auto in de Afghaanse hoofdstad reed. Haar voertuig werd klemgereden door een auto met gewapende mannen, die haar meenamen. De Italiaanse is in dienst van de internationale hulporganisatie Care International. Zij verblijft sinds drie jaar in Afghanistan.

De bende die de ontvoering heeft opgeëist is die van de onlangs gearresteerde Tela Mohammed, deelde het hoofd van de recherche van de politie van Kabul, Abdul Jamil, mee.

Anderhalve week geleden hebben onbekenden in de Afghaanse hoofdstad geprobeerd drie medewerkers van de Wereldbank te ontvoeren. In oktober werden drie medewerkers van de VN in Kabul ontvoerd. Zij kwamen na 27 dagen ongedeerd vrij. Zij zouden zijn vastgehouden door een bende criminelen die in opdracht van een splintergroepering van de Taliban werkte.