RIJSWIJK - Zeker zeven mensen zijn tijdens het pinksterweekeinde omgekomen in het verkeer. Onder de doden zijn vier motorrijders en een bromfietser.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een 56-jarige motorrijder uit Hoogerheide kwam zondagmiddag in zijn woonplaats om het leven nadat hij tegen een andere motorrijder was gebotst. Deze 27-jarige man uit Arnemuiden had de macht over het stuur verloren en was gevallen. De man uit Hoogerheide kon de tegenligger niet meer ontwijken en ging eveneens onderuit. Hij overleed ter plaatse. De ander raakte lichtgewond.

Maandag overleed een 45-jarige Duitse motorrijder in het ziekenhuis van Nijmegen aan verwondingen die hij eerder had opgelopen. De Duitser kwam op de Rijksweg tussen Arcen en Velden in botsing met een auto, waarbij hij ernstig gewond raakte. Zijn 9-jarige zoontje, dat achterop zat, werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo.

Kerende auto

Een 29-motorrijder uit Zeewolde overleed zaterdagmiddag in zijn woonplaats nadat hij tegen een kerende auto was gebotst. De auto werd bestuurd door een 65-jarige automonteur uit Kampen. Die had de auto zojuist gerepareerd nadat de 27-jarige eigenaresse en haar 9-jarige dochter met pech langs de weg waren komen te staan.

De man wilde hem nog even in de goede rijrichting zetten en keerde op de weg. Op dat moment kwamen drie motorrijders aanrijden, van wie de 29-jarige de auto niet meer kon ontwijken. Hij overleed ter plaatse.

Brandwonden

Door de aanrijding ging zowel de motor, de auto met pech als de auto van het garagebedrijf in vlammen op. Omstanders hielpen de monteur, de vrouw en haar dochter uit de brandende auto te komen. Het drietal liep ernstige brandwonden op.

In Weert kwam vrijdagavond tegen middernacht een 44-jarige motorrijder uit die plaats om het leven. Vermoedelijk merkte hij een bocht in de weg te laat op, waardoor hij tegen een boom reed. Ook dit slachtoffer overleed ter plaatse.

Een 43-jarige bromfietser uit Veghel verongelukte zaterdagavond in Sint-Oedenrode met zijn bromfiets. In een bocht naar rechts reed hij rechtdoor. Ook hij botste tegen een boom.

Door een botsing tussen een bestelbusje en een auto in Uden stierven vrijdagavond een 23-jarige man uit Heesch en een 22-jarige man uit Uden. De twee zaten in de auto. De drie inzittenden van het bestelbusje, een 18-jarig meisje en twee jongens van 20 en 21 jaar uit Uden, bleven ongedeerd.