Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft de lancering van een Falcon 9-raket met aan boord een commerciële lading uitgesteld.

De raket zou een satelliet voor de regering van Bangladesh in een baan rond de aarde moeten brengen. Het zou voor het eerst zijn dat SpaceX een Falcon 9-raket met een commerciële lading lanceert.

De reden van het afbreken van de lancering was een "technisch mankement". De lancering stond gepland op donderdagmiddag vanaf Kennedy Space Center in Cape Canaveral, maar deze werd minder dan een minuut voor gepland vertrek stopgezet.

SpaceX noemde nog geen nieuw tijdstip voor een tweede lanceerpoging, maar zegt dat het 24 uur gaat duren voordat de problemen zijn opgelost.

Hergebruik

Het type raket dat het ruimtevaartbedrijf gebruikt is een verbeterde versie van het type Falcon 9. Het grootste gedeelte van de raket is bedoeld om tot tien keer opnieuw te gebruiken, waarna een keuring wordt gedaan of hij wederom ingezet kan worden.

Vorige maand moest een lancering van een vergelijkbaar type raket 48 uur worden uitgesteld vanwege problemen met het navigatiesysteem.