INGOLSTADT - Een Duitse boerin is tot 8,5 jaar veroordeeld omdat ze haar gedode man aan de honden op de boerderij heeft gevoerd. Ook de vriend van haar dochter moet 8,5 jaar de cel in, oordeelde een rechter vrijdag in het Zuid-Duitse Ingolstadt.

Volgens de rechtbank sloegen de nu 50-jarige vrouw en haar 21-jarige schoonzoon de destijds 52-jarige man in de herfst van 2001 in hun huis in Neuburg dood. De vriend zaagde daarna de boer in stukken en wierp de stukken als voer naar de honden.

De rechter sluit niet uit dat de man aan de varkens op de boerderij is gevoerd, omdat er geen enkel bot van het slachtoffer is teruggevonden. Varkens vermalen botten nog beter dan honden, benadrukte de rechtbank. Het is mogelijk dat de aangeklaagden verzwijgen dat de man door de varkens is verorberd, omdat de dieren zijn geslacht en opgegeten.

De boer zou zich in het verleden regelmatig aan zijn twee dochters hebben vergrepen. Wegens medeplichtigheid aan de moord kregen de twee meisjes jeugdstraffen van 3,5 en 2,5 jaar.