MAASBREE - De overvaller die zich vrijdagmiddag enkele uren in een bank in Maasbree verschanste, is door de politie aangehouden. Het gaat om een 60-jarige man uit Tegelen (gemeente Venlo). De overval werd vrijdag aan het begin van de avond door een arrestatieteam beëindigd.

De verdachte liep bij de arrestatie bijtwonden op van een politiehond. Hij werd geblinddoekt op een brancard afgevoerd.

De politie kreeg even na het middaguur een melding van een overval. Op dat moment waren drie personeelsleden een klant aanwezig. De klant mocht het pand van de overvaller verlaten, het personeel vluchtte via de achterdeur. De overvaller dreigde explosieven tot ontploffing te brengen als hij geen geld kreeg.

Explosieven

Daarop zette de politie de buurt af. Binnen een straal van honderd meter rond de bank moesten alle bewoners hun woning verlaten. Het betrof bijna tweehonderd mensen, die werden opgevangen in een gemeenschapshuis. Na de arrestatie werden geen explosieven in de bank gevonden.

De politie hield er rekening mee dat de overvaller de beruchte Duitse topcrimineel Thomas Wolf was, omdat hij zijn dreigementen in het Duits uitsprak. Het bleek echter om een 60-jarige man uit Tegelen te gaan.